הרצאות

לכל הסדרות

מפגשי מועדון תרבות

העונה החדשה נפתחה! לחצו>>חוברת מועדון תרבות 2025-2024

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

קרא עוד

ניתן לפנות אלינו:
קופת המוזיאון- 04-60-30-800 
שירות לקוחות של מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית , kupa@tmja.org.il

נועה שטיינר, מפיקה ומתאמת: 04-60-30-800 (שלוחה מס' 9) | events@hms.org.il

סגור
לכל הסדרות

צ'ייקובסקי – קונצ'רטו לפסנתר ולתזמורת מס' 1

מרצה: רועי עלוני

במפגש זה נכיר את ז'אנר הקונצ'רטו. נסקור את התפתחותו מראשית תקופת הבארוק ועד לשלהי הרומנטיקה, ונתמקד באחת היצירות השגורות באולמות הקונצרטים ובפסנתרן שסירב לנגנה, אף שלו הוקדשה מלכתחילה – כל זאת על רקע מסלול חייו הפתלתל של אחד מגדולי האומה הרוסית.

אקוודור: בדיוק באמצע העולם

מרצה: נעם סגן-כהן

באחת המדינות הקטנות באמריקה הדרומית מוקדי משיכה רבים: יער הגשם האמזוני, פסגות האנדים המושלגות, מרכזי הערים הקולוניאליות, קיטו המודרנית, השווקים האינדיאניים הססגוניים ומגוון המינים העשיר באיי גלפגוס.

קארל צ'אפק: "האיש שידע לעופף" ו"אופיר"

מרצה: פרופ' חיים באר

הספקנות שגורמת להתרסקות הפנטזיות הפרועות ביותר עומדת במרכז שני סיפורים פרי עטו של אחד מחשובי הסופרים הצ'כיים במאה ה־20, האיש שטבע את המילה "רובוט", ומי שהיה אחד הראשונים ששילב ביצירתו מוטיבים של מדע בדיוני.

ראשון, 04.05.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

הקיבוץ והמדינה: 1948 1977

מרצה: עידית פרי

באילו תחומים השאירו הקיבוצים את חותמם בחברה הישראלית? האם חלו שינויים אידאולוגיים משהוטבו תנאיהם? האם נכון לומר שהיצירה הייחודית "הקיבוץ" התאימה רק לתקופת־מה, ואז פשטה רגל?

מופע מס' 8: ממוזיקה יהודית לפס הניגון העברי

מרצה: ד"ר אורית וולף

מפגש שכולו ניגונים יהודיים ועבריים עם חברי טריו Di Gasn ("הרחוב היהודי"): מאדון עולם, אבינו מלכנו וניגונים יהודיים, ועד מחרוזות שירי סשה ארגוב ונחום היימן.
אומנים אורחים: חברי טריו Di Gasn , הקלרניתן גל קליין והאקורדיוניסט ינוש הורוביץ.

שלישי, 06.05.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

"חתימת האומן"

מרצה: ד"ר אפי זיו

לא תמיד היה האומן חותם את שמו על יצירתו, כפי שנהוג כיום – הידעתם שמיכלאנג'לו חתם על יצירה אחת בלבד בכל חייו? כיצד חתמו אפוא האומנים על יצירותיהם? כיצד חתמו רפאל? קארוואג'ו? ברניני? קורבה? מאוריציו גוטליב? על כל אלה ועוד – בהרצאה חדשה ומרתקת.

צייר האיכרים

מרצה: דוד איבגי

פטר ברויגל האב קבע מושגים חדשים בנוגע לנושאי הציור. מעתה מוצגים לא רק תמונות דתיות ותיאורים של אנשי מעלה, אלא חיי האדם הרוחשים על פני האדמה.

המלחין אראם חצ'טוריאן

מרצה: רועי עלוני

במהלך המאה ה־19 החלה תרבות מערב אירופה לגלות עניין מחודש בנכסי התרבות של מדינות דרום־מזרח אסיה. במפגש זה נבחן כיצד מתקשרת מגמה זו עם יצירותיו של המלחין הארמני אראם חצ'טוריאן, שנולד בגרוזיה וחי ברוסיה הסטליניסטית. כמו כן נאזין לכמה מהיצירות שהפכו אותו לאחד הפופולריים שבמלחיני המאה ה־20.

אם אין וודקה תאכלו המבורגר: קולינריה

בהנחיית: נינו אבסדזה

ברוסיה ובברית המועצות לשעבר משלבת הקולינריה מסורת עממית והשפעות משלל תרבויות. המטבח הייחודי לכל מדינה וחבל ארץ אינו מאופיין רק בטעמיו, אלא גם ברעיונות ובסיפורים הנאספים סביב שולחן האוכל.

מי שבנה יותר מכפי שידע, וכלל לא היה אדריכל

מרצה: אלה שופמן

תרומתו המכרעת של לה קורבוזיה בעיצוב מראה העולם עד היום.