בישול יפני

מורה: צ'יזורו נישינו פרמינגר

קורסים למבוגרים

פתיחת הקורס: 13.6.2018
ימי רביעי, 18:00 - 21:15
 
סמסטר אביב: 8 מפגשים 
מחיר לסמסטר: 1,600 ₪.
 
*הסדנה איננה נגישה
 
*ההרשמה הסתיימה

 

נגיש

לפרטים נוספים:

046030800

שתפו

המטבח היפני מצטיין בשימוש בחומרי גלם טריים, טעמים מפתיעים ועיצובים מרהיבים. בקורס נכין מתכונים יפנים מהמטבח המסורתי והמודרני, נכיר מגוון טכניקות בישול, עיצוב והגשה ונסיים כל מפגש בארוחה טעימה במיוחד שאתם בישלתם.

בכל שיעור נכין 4 מנות שונות, ועל מנת להכינן נשתמש ברכיבים מגוונים- אורז או אטריות, סלט או מרק ומנת מדגים, בשר או טופו וכדומה.

נכיר ונשתמש בחומרי גלם נפוצים במטבח היפני: מיסו- עיסת סויה מותססת, דאשי ופתיתי בוניטו- ציר דגים יפני פופולרי, ירקות עונתיים, חומץ אורז, מירין- ליקר אורז, רוטב סויה, סאקה- משקה אלכוהולי יפני, מגוון אצות ים- היג'יקי, וואקמה, נורי, קומבו ועוד.

בקורס נכין מספר מנות דגל מהמטבח היפני- אוניגירי- משולשי אורז יפניים ממולאים, סוגי סושי שונים- קונוס, פוטומאקי, הוסומאקי, אינסיידאאוט, וסושי מהודר לאירועים מיוחדים, אוקונומיאקי- חביתית יפנית עשירה , סובה- איטריות יפניות במרק, סוקיאקי- בקר חתוך לפרוסות קטנות עם ירקות בתיבול יפני, טמפורה- ירקות ודגים מטוגנים פריכים, טופו אגאדאשי- טופו מטוגן ברוטב מתקתק, גיוזה- כיסונים יפנים במילויים שונים ועוד רבים וטובים.

 

מלבד מתכונים מובנים נלמד להכין מחומרי גלם טובים ובריאים רטבים וצירים מהמטבח היפני- ציר דגים- דאשי, הבסיס כמעט לכל מנה, ציר עוף למרקים, רוטב טריאקי בייתי וטעים, רוטב סויה לבנה- רוטב סויה בתוספת ציר דאשי ורבים נוספים.

 

* בכל שיעור נכין 4 מנות הכוללות אורז או איטריות, דגים בשר או עוף ומרק או סלט, ארוחה עשירה ומשביעה.

* המתכונים והתפריט נבנים בהתאם לחומרי הגלם הטריים הנמצאים באותו היום בשוק ולכן לא נתחייב על מתכון שחומרי הגלם שלו אינם נמכרים בעונה (בעיקר בכל מה שקשור בירקות).

* בכל תחילת שיעור יחולקו המתכונים שנכין בשיעור ותה יפני.

 

מנחת הקורס: צ'יזורו נישינו- פרמינגר

צ'יזורו היא שפית יפנית ובעלת הקייטרינג "צ'יזורו" המתמחה באוכל יפני והמוצלח ביותר בישראל.

צ'יזורו בערוץ האוכל, מתוך תוכניותיה של הילה אלפרט

 

למידע נוסף אנא השאירו פרטים וצוות המוזיאון ייצור עמכם קשר, תודה