הדרכת אוצרת ד"ר אתי גלס גיסיס בתערוכה מנהרת זמן- יפן והיהודים

רביעי, 19.10.22, 11:00

לפרטים נוספים

אזלו הכרטיסים לאירוע זה

נגיש

לפרטים נוספים:

046030800

שתפו

התערוכה "מנהרת זמן – יפן והיהודים" מציינת 70 שנה של יחסים דיפלומטיים בין יפן לישראל.

התערוכה מתמקדת בנקודת המפגש בין יפן לבין היהודים דרך יצירות אמנות של אמנים יפניים המתייחסים לנרטיב היהודי של הצלה והשמדה. סיפור ההצלה מתבסס על המחווה ההומנית של סגן הקונסול היפני בעיר קובנה, ליטא, צ'יאונה סוגיהרה, שהנפיק בקיץ 1940 למעלה מאלפיים ויזות מעבר ליפן. בדרך זו הציל סוגיהרה למעלה מששת אלפים יהודים. לצד מיצב הווידאו של האחים שימורה ברוס מוצגים צילומים נדירים משנת 1941 של קבוצת הצילום טאנפיי וביניהם גם צילומי הפליטים שהגיעו ליפן.

במרכז סיפור ההשמדה מוצגות יצירותיהם של האמנים טאצואו מיאג'ימה [במיצב וצילום ויוקי אונודרה צילום].

התערוכה יוצרת מנהרה המחברת בין זמנים ותרבויות, בין כאן לשם ובין אז להיום, הבאים לידי ביטוי בחיבור בין אמנות עכשווית לבין צילומים ישנים ובקשר ביננו, החיים כיום, לבין הסיפור ההיסטורי שהוא חלק חשוב בזהותנו.

היצירות מעבירות מסר אוניברסלי של הומניות, סובלנות והבנת השונה, וזוהי נקודת החיבור המרכזית של האמנים היפניים העכשוויים לנרטיב היהודי. בהמשך התערוכה מוצגים שלושה מסעות בין ישראל ליפן: מסעותיו של האספן ומייסד המוזיאון פליקס טיקוטין; מסע של האמן טצויה נודה; ומסע של האמנית מרב דביש בן משה.

שלושה מסעות, בזמנים שונים, המחברים בין ההוויה היהודית והישראלית-מקומית לבין התרבות והאמנות היפניות. היהודים הראשונים התיישבו ביפן רק במחצית המאה ה 19- . הם הגיעו מרחבי אסיה, אירופה וארה"ב והתיישבו בה למטרות מסחר.

ביפן, בניגוד לאירופה, חיו היהודים כקהילה מתבדלת ולא התערו בחברה, ולכן הטענה האווילית בדבר קונספירציה יהודית להשתלט על העולם לא קיבלה תשומת לב יתרה, והאנטישמיות הייתה תופעה מינורית. מנקודת מבט יפנית חברתית נתפשו היהודים כחלק מהזרים שישבו בה, ומבחינה דתית נתפשה היהדות כזרם בנצרות, ועל כן לא התבלטה.


פרטים נוספים:

מחיר כניסה- 35 ש"ח ללא הנחות | משך האירוע כשעה וחצי

אזלו הכרטיסים לאירוע זה

למידע נוסף אנא השאירו פרטים וצוות המוזיאון ייצור עמכם קשר, תודה